بهترین روش برای یادگیری زبان اسپانیایی
بهترین روش برای یادگیری زبان اسپانیایی
بهترین روش برای یادگیری زبان اسپانیایی
زبان اسپانیایی چهارمین زبان پر طرفدار در جهان است که توسط 580 میلیون نفر که 7.6 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهد، صحبت می شود. هر روز تعداد فزاینده ای از افراد از جمله افراد حرفه ای که با شرکت های اسپانیایی کار می کنند، این زبان را یاد می گیرند. برخی دیگر مشغول یادگیری اسپانیایی به عنوان یک سرگرمی جدید هستند. بسیاری از کودکان هم در دوران مدرسه ، اسپانیایی را به عنوان زبان دوم یاد می گیرند. طبق گزارش اداره مقررات صلاحیت ها و آزمون ها (Ofqual)، تعداد دانش آموزانی که گواهی عمومی آموزش متوسطه یا GCSE اسپانیایی را در سال 2020 دریافت می کنند، 5 درصد افزایش یافته است که بیشترین افزایش در بین زبان های خارجی مدرن به حساب می آید.
امروزه، تعداد زیادی از مردم برای یادگیری زبان از طریق برنامه هایی مثلDuolingo ، Babbel و Memrise اقدام می کنند. مزیت این برنامه ها این است که به کاربر اجازه می دهد تا کلمه نوشته شده را ببیند و همچنین به تلفظ آن گوش دهد. مثل هر زبان خارجی، برای اسپانیایی هم مبتدیان باید با یادگیری اصول اولیه شروع کنند تا بتوانند در یک مکالمه ساده از کلماتی مثل سلام، خداحافظ، لطفا ، متشکرم، متاسفم، بله، نه، چه کسی، چه چیزی، چرا، کجا استفاده کنند. در این مطلب از پروان آکادمی می خواهیم بهترین روش برای یادگیری زبان اسپانیایی را معرفی کنیم.
یادگیری زبان اسپانیایی برای فارسی زبانان چقدر طول می کشد؟
طبق جدولی که موسسه معتبر FSI ارائه داده است زبان اسپانیایی بعد از زبان های چینی و ژاپنی (سخت) در رده زبانهای متوسط برای یادگیری قرار دارد. اگر زبان انگلیسی یا فرانسوی را بلد باشید، با روزانه ? ساعت وقت گذاشتن روی زبان اسپانیایی حدود ?? ماه طول می کشد که به سطح متوسط برسید.
بهترین روش برای یادگیری زبان اسپانیایی
نکته کلیدی اینجاست…
مطالعاتی بر روی تکرار واژههای اسپانیایی نشان دادهاند که تقریبا 1000 واژه اسپانیایی حدود 87.8 درصد از کلماتی که اسپانیایی زبانها بر زبان میرانند را شکل میدهند. این به معنی آن است که شما باید حدود 1000 واژه را یاد بگیرید تا ازینرو بخش عمدهای از تمام چیزهایی که در این زبان میشنوید را متوجه شوید.
با انجام دیگر مواردی که در این مقاله آمده است، شما بصورت طبیعی واژگان مفید و کاربردی زیادی را یاد خواهید گرفت. اما برای سرعت دادن به فرآیند، بهتر است در سایت memrise ثبت نام کنید و دورهی first 5000 words in spanish را بگذرانید.
سخن نهایی درباره بهترین روش یادگیری زبان اسپانیایی
بهترین روش برای یادگیری زبان اسپانیایی
هر گونه سوال یا نظری درباره یادگیری زبان جذاب اسپانیایی دارید با مشاور پروان آکادمی ما و سایر زبان آموزان در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
انواع روش کاشت درخت آلبالو
یکی از خوشمزهترین میوههای تابستانی که طرفداران زیادی دارد، آلبالو است. درخت این میوه محبوب میتواند به راحتی در اکثر شرایط آب و هوایی و مناطق به رشد خود ادامه دهد و محصولات لذیذی تولید کند. از این رو نیز کاشت درخت آلبالو بسیار رواج یافته است و افراد زیادی این درخت زیبا را در باغچه حیاط یا باغ خود میکارند. اگر قصد خرید نهال آلبالو را دارید با ما همراه باشید.
به طور معمول این درخت را میتوانید با استفاده از روشهای مختلفی به راحتی بکارید. بنابراین اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در رابطه با پرورش و نگهداری درخت آلبالو به دست آورید، بهتر است به مطالب ذکر شده در ادامه مقاله نیز توجه کنید.
روش کاشت درخت آلبالو بسیار متنوع میباشد. از متداولترین روشها میتوان به روش کاشت بذر، پاجوش و پیوند اشاره کرد. آلبالوهای معمولی به روش پاجوش کاشته میشوند ولی آلبالو گیسی و مجارستانی به روش پیوند با آلبالو تلخ و پیوند شکمی تولید میشوند. ارتفاع درخت آلبالو بین ? تا ?? متر است و بین ?? تا ?? سال بار میدهد.
برای کاشت آلبالو چه در مقیاس کوچک مانند حیاط خانه و چه در ابعاد بزرگتر مانند باغ، در مرحله اول این نکته را در نظر بگیرید که فضا آفتابگیر خوبی داشته باشد و حداقل روزی ? ساعت نور خورشید به آن محدوده بتابد، البته خاک و نوع آبیاری هم مهم است.
درخت آلبالو به روشهای کاشت بذر، ازدیاد پاجوش، قلمه زدن و پیوند تکثیر میشود. در بیشتر مناطق کشور ما تکثیر درخت آلبالو از طریق قلمه و پیوند روی دیگر درختان آلبالو صورت میگیرد. میوههای درختانی که بر روی این پایهها قرار دارند دارای مرغوبیت فراوانی هستند و میزان سازگاری پایه و پیوندک نیز بسیار زیاد است. آلبالوهای بومی اغلب به روش پاجوش کاشته میشوند و آلبالو گیسی و مجارستانی به روش پیوند با پایه محلب (آلبالوی تلخ) و پیوند شکمی تکثیر میشود.
https://alphanahal.ir/sour-cherry-seedlings/
در این روش، بذر آلبالو را در گلدان میکارید و در سرمای طبیعی زمستان یا یخچال قرار میدهید تا نیاز سرمایی آن برطرف شود و جوانه بزند. این روند بین ? تا ? هفته زمان خواهد برد.
برای کاشت درخت آلبالو به روش کاشت بذر در گلدان، باید گلدان حاوی این گیاه در فضای سرد نگهداری شود تا سرمای زمستانی به جوانهزنی آن در بهار کمک کند. ? تا ? هفته کافی است تا نیاز سرمایی این گیاه برطرف شود. همچنین این نیاز سرمایی را به طور مصنوعی در یخچال نیز میتوان برطرف کرد.
بعد از کاشت بذر بیشترین روشی که برای کاشت درخت آلبالو از آن استفاده میشود، روش کاشت هسته است که از سایر روشها بسیار آسانتر میباشد. در این روش ابتدا هستهی آلبالو را جدا کرده و هسته را میشوییم تا گوشت آلبالو روی آن نباشد.
هستههای آلبالو را در ظرف شیشهای که تا نصفه کود مرطوب وجود دارد قرار داده و روی آن را با کود مرطوب بپوشانید و در ? درجه سلسیوس قرار دهید و همواره آن را مرطوب نگه دارید و از خیس کردن لایههای آن جلوگیری کنید.
بعد از تمام شدن خطر سرما هستههای آلبالو را در فضای باز بکارید به طوری که عمق گودال برای کاشت دو برابر طولش باشد سپس روی آن را ماسه بپوشانید و از سخت شدن خاک روی آن جلوگیری کنید تا مانع جوانهزنی نشود. دو ماه کاملا خاکش را مرطوب نگه دارید. پس از دو ماه جوانهها ظاهر میشود.
کاشت آلبالو؛ در برخی گونهها مانند گونههای گیسی و مجارستانی از طریق پیوند انجام میشود. در این روش پیوند آلبالو تلخ و پیوند شکمی انجام میشود و پس از برگریزان درخت در فصل پاییز، نهال به زمین منتقل میشود.
در اطراف درخت آلبالو، پاجوشهای زیادی میروید که میتوانید با دقت دور آنها را خالی کنید، پاجوشها را بدون صدمه زدن به ریشه جدا کنید و در گودالهایی که آماده کردهاید اقدام به کاشت آلبالو، نمایید.
قلمه زدن یکی از متد های قدیمی جهت گسترش گیاهان است که درباره درختان میوه بیشتر اتفاق میافتد. طی این روش، یکی از شاخه های جوان توسط وسیله تیز استریل شده از گیاه مادر جدا میشود و در شرایط ریشهدهی قرار میگیرد. قلمه آلبالو باید در محیط سرد قرار بگیرد و معمولا قلمه گیاه را در فصل برگ ریزان از ساقه اصلی جدا میکنند. برای سرعت ریشهدهی میتوان از ویتامینها و هورمونها استفاده کرد و بهتر است در جعبهها و یا گلدانهای عمیق فرآیند ریشهدهی اتفاق بیفتد.
سپس در فصل کاشت آلبالو، قلمههای ریشهدار را باید در باغ یا باغچه غرس کرد.
اگر میخواهید در مدت زمان سریعتری محصولات زیادی برداشت کنید، بهتر است اقدام به کاشت نهال آلبالو کنید. در نظر داشته باشید بهترین زمان برای کاشت درخت آلبالو از طریق نهال، اواسط آبان ماه تا اسفند ماه است.
پس از تهیه کردن نهال آلبالو باید آن را در عمق مناسبی از خاک بکارید و در آخر نیز کار آبیاری را انجام دهید. دقت داشته باشید نهالهای آلبالو در این روش باید با فاصله 4 الی 6 متری از یکدیگر کاشته شوند تا بعداً رشد ریشه درخت دچار مشکل نشود و همچنین درختان بتوانند باروری بهتری داشته باشند.
روش دیگر برای پرورش درخت آلبالو این است که به جای خرید بذر این گیاه، گیاه یک یا دوسالهی آن را خریداری کنید و به این نکته دقت کنید که گیاهی که انتخاب کردهاید شرایط و محیط رشدش به محیطی که شما در نظر دارید پرورش دهید نزدیک باشد زیرا گیاه به آن محیط عادت کرده است.
روش کاشت درخت آلبالو در اینجا به این صورت است که خاک را به عمق ?? سانتیمتر حفر کنید و مقداری مادهی آلی در انتهای گودال قرار دهید. ریشهی گیاه را داخل گودال قرار دهید و سطح بالای ریشهی گیاه را با خاک به طور کامل بپوشانید و برای کاهش حرکات احتمالی مانند وزش بادهای شدید بدنهی آن را با طناب چند دور به دو میلهای که اطراف آن قرار دادید محکم ببندید.
خاک اطراف درخت را آبیاری کنید تا خاک آن سفت شود. بعد از آبیاری به آن کود دهید. کود را اطراف ریشه درخت بپاشید. درخت آلبالو پس از کاشت، مراقبت زیادی نیاز ندارد. این گیاه رطوبت و آب کافی از محیط اطراف خود دریافت میکند اما در روزهای خشک و بدون باران تابستان آن را باید آبیاری کنید.
از آنجایی که آلبالو، درخت مقاومی است، در بهار جلوهای بسیار زیبا دارد و ظرف ? تا ? سال به بار مینشیند و از سوی دیگر کسی نیست که طعم آن را دوست نداشته باشد، بسیاریها علاقمند هستند تا در باغچه خانه اقدام به کاشت آلبالو، نمایند.
خب در پاسخ به این سوال که آیا کشت آلبالو در باغچه ممکن است با خیر، باید گفت بله.
کاشت نهال آلبالو؛ پاجوش آلبالو، هسته و بذر در حیاط خانه ممکن است تا کمتر از یک دهه دیگر بتوانید از میوههای خوشمزه درخت خانهتان بستنی یخی یا مرباهای خوشمزه درست کنید.
آب و هوا: آب و هوا، عمدتا دما، مهم ترین عامل موثر بر توزیع جغرافیایی درختان آلبالو است، به طور کلی درختان در تابستان های طولانی و گرم و یا جایی که درجه حرارت در زمستان برای دوره های کوتاه مدت بالا می باشد رشد خوبی دارند. درختان آلبالو جوان به طول روز طولانی به طور مستقیم خوب پاسخ می دهند اما با افزایش سن این پاسخدهی صورت نمی گیرد. درجه حرارت بسیار کم در زمستان ممکن است جوانه ها،شاخه های انتهایی را از بین ببرد.
خاک: درختان آلبالو را در یک طیف گسترده ای از انواع خاک رشد می کنند که به خوبی زهکشی شده است. در بسیاری از مناطق مهم کشت آلبالو خاک غالب لومی شنی یا دیگر خاک های شنی است که معمولا خاک رس در قسمت زیرین قرار دارد. از آنجا که خاک رس سنگین تر اغلب به اندازه کافی خشک است، خاک سبک تر برای آلبالو ارجح تر است. خاک که بی آب هستند و بیش از حد خشک می باشند برای درختان آلبالو نامطلوب می باشد. بطور متوسط خاک حاصلخیز به نتایج بهتری نسبت به خاک بسیار بارور دارد.
گاهی اوقات ارقام کوچکتر، مانند English Morello، در فاصله ?/? تا ?/? متری از هم کاشته می شوند. حداقل فاصله برای اکثر ارقام آلبالو ? متر است. فاصله ممکن است به ?/? متری هم افزایش یابد اگر خاک مناسب برای رشد درخت است، به ویژه برای ارقام قوی مانند ‘Montmorency. سیستم مربع به طور کلی در کاشت درختان آلبالو استفاده می شود. با این حال، سیستم کانتور را باید در برخی مناطق در نظر گرفت که در آن خطر فرسایش خاک وجود دارد. کاشت کانتور معنی کاشت هر ردیف از درختان در همان سطح و یا در یک خط منحنی با درجه انحراف خفیف همراه است که آب به آرامی حرکت می کند. در کاشت کانتور، باید حداقل فاصله حدود ?/? متر بین ردیف ها باشد.
خاکی که برای کاشت نهال آلبالو؛ مناسب است باید سبک باشد و از طرف دیگر زهکشی مناسبی هم داشته باشد. در عین حال، خاک باید رطوبت و مواد معدنی را حفظ کند و ریشه گیاه را در بربگیرد. بهترین نوع خاکی که برای باغ آلبالو بسیار کاربرد دارد خاک لومی لست. تلفیق خاک لومی رسی با خاک برگ و افزودن کود به آن، شرایط ایدهآلی برای رشد آلبالو فراهم می کند.
درخت آلبالو از نهال های علاقمند به سرما است که در سرمای زمستان آسیب نمیبیند و توان مقابله با آن را دارد. بنابراین بهترین زمان کاشت نهال آلبالو از اواسط آبان ماه تا نیمه اسفند ماه است.
درختان آلبالو باید در اسرع وقت پس از حفر گودال کاشته شود برای جلوگیری از از بین رفتن درختان جوان. در صورت امکان، درختان در پاییز کاشته شوند. در مناطقی که زمستانهای بسیار سخت دارند، کاشت بهار بهتر است. در عرض های جغرافیایی میانی که در آن زمستان نسبتا خفیف هستند، کاشت پاییزه معمولا ترجیح داده شده است و در مناطقی که در آن آب و هوای معتدل است. درختان باید قبل از کاشت به طور کامل در خواب باشند برای جلوگیری از رشد جوانه. رشد جوانه قبل از کاشت معمولا تلفات در نهال را افزایش می دهد. شخم زدن و یا دیسک عمیق معمولا لازم است. جاییکه در آن فرسایش یک مشکل بالقوه است، تنها یک نوار ? متری در ردیف درخت آماده می شود. از آنجا که آماده سازی خاک با محل و خاک نوع متفاوت خواهد بود، باید توصیه های محلی را دنبال کرد.
درخت آلبالو در شرایط مناسب بعد از سه تا پنج سال تولید میوه میکند. معمولا میوههای آلبالو در شاخههای یک ساله رشد میکنند و هرچه از عمر درخت میگذرد میوهدهی آن کم میشود. در حدود ??? روز بعد از گلدهی و در آمدن شکوفههای آلبالو، میوه این درخت میرسد. اگر ارقام بومی آلبالو را برای کاشت درخت آلبالو در خانه انتخاب کردهاید، زمان گلدهی نیمه دوم فروردین و زمان رسیدن میوه اوایل تیرماه است و شما میتوانید از خواص آلبالوهای دست پروده خودتان نهایت استفاده و لذت را ببرید.
خاک: برای کاشتن درخت آلبالو باید از خاک سبک و مرغوبی استفاده کنید تا بتواند به خوبی رشد کند. آلبالو خواستار خاکی شور و قلیلی است ما بهترین خاک برای رشد آن خاک های لمونی رسی است. یکی از مواد معدنی ای که این درخت به آن احتیاج دارد و باید حتما در خاک آن بشد تا درخت از آن تغذیه کند پتاس است که به رشد بهتر گیاه کمک می کند و از سرما زدگی جلوگیری می کند
آب :نیاز آبی آلبالو مانند گیلاس است، اما با این تفاوت که آلبالو نسبت به گیلاس به خشکی مقاوم تر است. آلبالو به دلیل دارا بودن ریشه های بلند که تا پنج متر می رسد نمی تواند آب از ریشه ها عمیق تر جذب کند مخصوصا در فصل تابستان باید آبیاری به صورت منظم و عمقی انجام شود. درختان آلبالو به خاک های غرقاب حساس هستند و نباید بیش از حد آبیاری شوند.
نور:وجود نور مستقیم آفتاب حداقل به مدت ?-? ساعت برای درختان آلبالو لازم است. اگر درخت آلبالو را در مکانی به دور از نور بکارید میوه تولید نمیکنند که اگر هم تولید کند ترش مزه است. در واقع وجود نور مستقیم آفتاب باعث شیرین شدن میوه می شود.
هرس :نکته دیگری که در مورد کاشت درخت آلبالو باید بدانید این است که درخت آلبالو احتیاج به هرس کردن ندارد مگر اینکه شاخ و برگ های آن دچار آسیب و شکستگی شده باشد.
کاشت درخت پسته؛ به عنوان یک محصول بسیار سود آور، همواره مورد توجه کشاورزان و باغداران بوده است. پس از کشت پسته، کشاورزان باید در مدت زمان نسبتا طولانی، منتظر ثمردهی درختان پسته باشند. نحوه کاشت، کودهی، سم پاشی و رفع آفات پسته میتواند در برداشت پسته مرغوب تقش مهمی را ایفا کند. توضیحات کاملتر در سایت معتبر آلفا نهال به ادرس زیر:
در اینجا سعی داریم با کاشت نهال پسته؛ بیشتر آشنا شویم و کلیه نکات مهم و ضروری در کاشت درخت پسته؛ باکیفیت را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.
درخت پسته؛ ازجمله درختانی محسوب میشود که مخصوص مناطق معتدل و گرم است. این درخت در مناطق سردسیر رشد خوبی ندارد و در برابر سرماهای شدید دوام نمیآورد. ریشههای پسته، کاملا عمیق میشوند؛ بنابراین خاکی که پسته در آن کاشته میشود، باید قابلیت نفوذ خوبی داشته باشد تا ریشهها بتوانند به خوبی در خاک نفوذ کنند. ارتفاع درختان پسته معمولا کم است. پس از کاشت نهال پسته؛ تا به بار نشستن آن، چند سال طول میکشد.
کاشت پسته و پرورش باغ پسته یکی از بهترین انتخابها برای زمینهایی است که دارای شرایط اقلیمی و آب وهوایی مطلوب هستند. به طور کلی در کشور ایران نهال پسته به 2 روش کشت میشود:
هریک از این روشها مزایا و معایب خاصی دارند. شما باید با توجه به نوع نیاز و مدت زمان مدنظرتان یکی از این دو روش را انتخاب نموده و باغ پسته خود را احداث کنید. از مزایای خرید نهال پسته به جای کاشت بذر:
https://alphanahal.ir/pistachio-seedlings/
برای کاشتن بذر پسته باید در زمینتان جویهایی با عرض 50 تا 100 سانتیمتر ایجاد کنید. این جویها یا گودالها باید عمقی حدود 50 الی 70 سانتیمتر داشته باشند. بعد از آن نیز باید بذر مورد نظرتان را حدود 12 ساعت در آب خیس کنید و سپس آنها را در عمق 2 الی 3 سانتیمتری از خاک چال کنید.
توجه داشته باشید که برای رشد بهتر بذر پسته باید بر روی آنها مقداری ماسه بریزید. آبیاری به بذر را باید هر 10 الی 15 روز 1 بار انجام دهید و بعد از آن نیز منتظر بمانید تا بذر جوانه بزند و شروع به سبز شدن کند.
برای کاشت نهال پسته، باید نهال نر و ماده را با هم بکارید تا باردهی درخت بهتر صورت بگیرد. به طور معمول باید در کنار هر 15 درخت ماده، از 1 درخت نر کمک بگیرید. اما برای این که کاشت درختان پسته به صورت اصولی و بهتر صورت بگیرد، میتوانید تعداد درختان نر را افزایش دهید. بعد از کاشت نهال پسته نیز باید نکات لازم همچون کوددهی، آبیاری و هرس درخت را با دقت انجام دهید تا درختانتان از بین نرود.
برای کاشتن پسته در گلدان باید در اوایل فصل بهار مراحل و اقدامات لازم را انجام دهید. در اولین مرحله باید کیسههای پلاستیکی سیاهرنگی را تهیه کنید و سپس آنها را با استفاده از کود زراعی، ماسه و کود حیوانی پر کنید. بعد از انجام این کارها، باید بذری که از قبل خیس کردهاید را در آن بکارید و روی آنها را بپوشانید تا شروع به جوانه زدن کنند. بعد از این که بذر شروع به جوانه زدن کرد، میتوانید آنها را به داخل گلدان انتقال منتقل کنید.
در این روش باید زمینی به مساحت 10 الی 30 متر آماده کنید. سپس بذرهایی که از قبل خیس شدهاند را در فاصله مشخصی از یکدیگر بکارید. مناسب ترین فاصله برای کاشت بذر پسته در خزانه 10 تا 15 سانتی متر است. بعد از کاشت بذر باید ? روز یکبار آبیاری این گیاهان را انجام دهید و در آخر نیز نهالها را میتوانید حدود ? الی ? سال در زمین نگه دارید و سپس آنها را به زمین اصلی منتقل کنید.
پس از خرید نهال پسته نوبت به کاشت آن در باغ میرسد. شما باید ابتدا با تراکتور خاک را شخم عمیق (تا 2 متر) بزنید. تا تمامی لایههای سخت و سنگین خاک بشکند و با هم مخلوط شود. با توجه به نقشه زمین و فواصل کاشت درختان و طرح توجیهی باید چالههای کاشت نهال را در فواصل مناسب در خاک ایجاد کنید. پس از قرار دهی نهال در خاک آن را با مخلوطی از کود دامی پوسیده و خاک مرغوب پر نمایید. و روی آن با پا فشار دهید تا اکسیژن خاک خارج شود.
نهال پسته به صورت نر و ماده وجود دارد. به ازای هر 15 درخت ماده؛ 1 درخت نر پسته بکارید.
برای کاشت نهال پسته باید فاصله مناسبی از زمین مورد نظرتان را مشخص کنید و درختان را با فاصله مناسبی از یکدیگر بکارید. دقت داشته باشید که بین نهالهای پسته فضای کافی وجود داشته باشد، در غیر این صورت ممکن است بعدا درختان فضای لازم برای رشد نداشته باشند. به طور معمول توصیه میکنیم برای کاشت درخت پسته، فاصلهای بین 4 الی 5 متر را در نظر بگیرید.
بهترین زمان کاشت پسته بستگی به شرایط محیطی، رقم گیاه و شیوه تکثیر آن دارد. و به طور کلی کاشت پسته به چند دسته کلی زیر تقسیم می شود:
در روز های آفتابی و گرم تابستان و یا یخبندان و روز هایی که باد شدید است از کاشتن نهال پسته باید اجتناب شود.
در منطقه های دارای آب و هوای گرم و متعدل و همچنین در نواحی با اقلیم نیمه سردسیر، بهترین زمان کاشت نهال پسته، فصل پاییز پس از خواب رفتن نهال می باشد.
در منطقه هایی با اقلیم سردسیر بهترین زمان کاشت نهال پسته، بعد از سپری شدن یخبندان می باشد.
در انتها زمان کاشت نهال پسته در فصل پاییز باید به شکلی تنظیم و برنامه ریزی شود که ریشه نهال با محیط جدید قبل از فرا رسیدن یخبندان انس پیدا کند، بنابراین باید انتها زمان کاشت ? تا ? هفته قبل از بیداری ظاهری نهال درخت پسته باشد.
برای قلمه زدن و پیوند درخت پسته، سه روش متداول وجود دارد. پیوند شکمی، پیوند لولهای و پیوند اسکنهای، سه روش پیوند زدن پسته هستند. برای موفقیت پیوند زدن باید شرایط محیطی، نزدیکی پایه و پیوند، حذف آفات و سایر عوامل موثر در رشد پسته رعایت شود.
در پیوند شکمی، روی پوست پایه یک برش عمودی زده میشود؛ یک برش دیگر نیز بر روی آن زده میشود تا به شکل T دربیاید. در پیوند لولهای انتهای پایه را قطع میکنند و پوست آن را تا محل پیوندک بر میدارند. در پیوند اسکنهای نیز پایه را روی قطرهای 3 سانتی متری تا 10 سانتی متری قرار میدهند. در پیوند اسکنهای، پیوندک را از شاخههای یک ساله میگیرند.
عملیات پیوندزنی درختان از دیگر مراحل کاشت و پرورش درخت پسته به شمار می رود. در ایران به سه روش، درختان پسته را پیوند زنی می کنند که شامل پیوند لوله ای، پیوند شکمی و پیوند اسکنه ای می باشد.
هم اینک بخاطر سادگی، سرعت عملیات و درصد بالای جوش خوردن بین پیوندک و پایه، استفاده از پیوند ماسوره ای( لوله ای) رواج یافته است و میزان تکثیر ?? درصد درختان پسته به همین روش می باشد. بوجود آمدن هر گونه خراش در تنه یا شاخه های درخت صمغ دار موجب تراوش صمغ می شود. به این ترتیب یک شکاف افقی در پیوند شکمی نهال پسته، به شکل تی انگلیسی معکوس در پائین شکاف عمودی زده می شود تا ترشح صمغ از رشد جوانه پیوندک جلوگیری نکند.
زمینی برای کاشت پسته مناسب است که خاک لوم داشته باشد و حداقل سه متر، عمق داشته باشد. مناسبترین فاصله برای کاشت پسته بین درختان، ? – ? متر میباشد درحالیکه این فاصله بین ردیف ها باید ? – ? متر باشد. از دو روش زیر می توانید برای کاشت درخت پسته استفاده کنید:
کاشت پسته در روش اول، به صورت مستقیم در زمین اصلی میباشد. درصورت شور نبودن آب باغ میتوان در زمین اصلی، پسته را سبز کرد بدین دلیل که در این روش، رشد نهال بیشتر است. بهتر است در این جهت از پسته های دست پوست استفاده کنید یعنی پسته هایی که از طریق دستگاه، پوست گرفته شده اند، برای کاشت در این شیوه توصیه نمیشوند. ابتدا پسته ها را در اوایل فروردین ماه بشویید، سپس در آب بخوابانید. آب آنرا بمدت دو تا سه بار عوض کنید و بمدت ?? ساعت داخل آب باشد و پس از گذشت این زمان از آب دربیاورید و روی یک سینی، بین یک پارچه نخی پهن کنید و در یک اتاق با دمای حدود ?? درجه سانتیگراد قرار دهید تا جوانه بزند.
این نکته را در نظر بگیرید که پسته ها همواره باید رطوبت داشته باشند و به اصطلاح نباید پارچه خشک شود و وقتی جوانه ها نیم سانتیمتر شد، می توانید آن را به زمین اصلی منتقل کنید. جوانه ها در زمان کاشت باید به طرف پائین باشند. بعد از این که پسته را کاشتید، باید از مخلوط کود گاوی و کمی ماسه بر روی سطح خاک بریزید و اگر فکر میکنید که جانورانی مثل روباه و کلاغ، پسته ها را بیرون می آورند باید به وسیله خار و یا ظرف یکبار مصرف، روی آنرا بپوشانید تا جوانه ها حفظ شوند.
در روش گلدانی می توانید پس از تهیه ی بذر خام پسته، مراحل را انجام دهید:
در داخل یک حوله یا دستمال مرطوب، بذر یا دانه پسته را بپیچید. روی پارچه را گاهی اوقات بردارید تا به بذر ها برسد. دمای اتاق( بین ?? تا ?? درجه) به عنوان بهترین دما برای نگهداری می باشد. تقریباً بعد از گذشت یک هفته بذرها جوانه میزنند. بعد از جوانه زدن بذرها، آن ها را درون یک گلدان سوراخ دار بگذارید. در هر مرحله که دانه ها ریشه دادند و ریشه ی آن ها بزرگ تر شد باید آنرا به یک گلدان بزرگ تر منتقل کنید.( این کار را تا زمانی که دانه ها تبدیل به نهال شدند ادامه دهید). بهتر است بین ? الی ? سال، نهال ها داخل گلدان نکهداری شوند و پس از آن در خاک مغذی در فصل پائیز یا بهار بکارید.( حتماً خاک را تقویت کنید). نحوه ی کاشت نهال پسته در خاک به صورت عمودی میباشد و با استفاده از خاک، اطرافش را پر کنید و بعد از انجام این کار، حتماً آبیاری کنید تا منافذ خالی پوشیده شوند و ریشه ی نهال نپوسد.
قبل از هر اقدامی برای کشت پسته و هر محصول دیگر و همچنین اعمال مدیریت در باغ های موجود باید خصوصیات ظاهری یا شکل شناختی، فیزیکی و شیمیایی خاک محل مورد نظر مطالعه گردد. به این منظور اقدام به حفر پروفیل به عمق 2 متر می شود به طوری که بتوان در این پروفیل نیمرخ عرضی خاک را به طور کامل مشاهده کرد و لایه های مختلف خاک را شناسایی نمود. در پروفیل حفر شده باید خصوصیات ظاهری خاک مانند ضخامت و ترتیب لایه های خاک، بافت، ساختمان، گچ، آهک، استحکام، خلل و فرج و وجود احتمالی لایه های سخت و… مورد توجه و بررسی قرار گیرد. همچنین تعیین عمق تراکم ریشه های ریز در پروفیل حائز اهمیت است چون در مدیریت کوددهی، حفر چالکود و عمق آن کاربرد دارد. بسته به خصوصیات خاک و مدیریت آبیاری، ریشه های اصلی پسته تا عمق بیش از 2 متر نفوذ میکند ولی معمولا ریشه های ریز یا مویین که نقش اصلی را در جذب آب و عناصر غذایی دارند، عمق نفوذ بیش از یک متر را ندارند. بسیاری از مشکلات باغ های پسته مربوط به خصوصیات ظاهری، فیزیکی و رابطه آب، خاک و گیاه است. علیرغم این مسئله معمولا به خصوصیات شیمیایی و حاصلخیزی(که البته این خصوصیات هم در جایگاخ خود مهم هستند) بیشتر توجه میشود.
خاک معمولا دارای ساختار یکنواختی نیست و لایه لایه بوده و هر لایه دارای ضخامت و ویژگی های خاص خود است، بنابر این نمونه برداری خاک از لایه های مختلف خاک انجام میشود.
اما در صورت یکنواخت بودن خاک، از اعماق مساوی 30 یا 40 سانتی متری تا حداقل 120 سانتی متری نمونه برداری صورت میگیرد. این نمونه ها جهت تعیین خصوصیات فیزیکی و شیمیایی به آزمایشگاه منتقل می گردد. شناسایی خاک و نتایج تجزیه آزمایشگاهی کمک میکند که محدودیت های خاک جهت کشت پسته مشخص شود.
بهترین خاک مناسب پسته ، خاک های لیمونی سبک یعنی شن و رس میباشد.در اراضی سبک مصرف کود برای برداشت رضایت بخش است ولی در اراضی رسی سنگین که رطوبت را به مقدار زیاد و برای مدتی طولانی در خود نگه میدارند،کاشت پسته نتیجه رضایت بخشی نمیدهد و مقدار محصول چندان قابل توجه نخواهد بود.درخت پسته تا اندازه ای تحمل شوری خاک را دارد.
در صورتی که کاشت پسته در راضی بسیار شور و یا شور و قلیا و سدیمی،مد نظر میباشد به جای جوی و پشته ، نواری به عرض حداقل یک متر و با عمق مناسب(جهت آبگیری به حجم کافی)ایجاد شده و نهال درست در وسط این نوار کشت شود.
به طور کلی درختان پسته خاک عمیق و با بافت سبک تا متوسط را بیشتر می پسندند.
وقتی بلاخره و درنهایت پسته ها رسیدند نوبت به برداشت آنها میشود. از نشانه های اینکه مطمئن شوید پسته هایتان رسیده اند این است که رنگ پوسته ها از سبز و زرد به قرمز تغییر میکند و گاها پوسته ترک میخورد. وقتی این نشانه هارا مشاهده کردید باید سریعا برای برداشت محصول تان اقدام کنید. چون در این بازه محصول شما بسیار آسیب پذیر است و امکان دارد آفات به آن حمله کنند.
برداشت پسته خیلی آسان است. فقط کافیست درخت را بلرزانید تا پسته ها به زمین بریزند و شما آنها را جمع کنید. فراموش نکنید که درختان پسته ، درختانی دوساله هستند. یعنی یک سال محصول زیاد میدهند و یکسال محصول کمتر . میانگین محصول دهی درختان جوان پسته بین 1 تا 2 کیلوگرم محصول خالص است.یا 3 تا 6 کیلوگرم محصول تازه . همینطور که درخت شما بزرگتر و بزرگتر میشود حجم محصولات تولیدی اش هم بیشتر میشود. بطوریکه در بین سال های 7 تا 10 ام بین 6 تا 10 کیلوگرم آجیل خشک به شما میدهد. یک درخت بالغ پسته میتواند تا 15 کیلوگرم آجیل خشک برای شما تولید کند.
درختان پسته، درختانی دوساله هستند یعنی یک سال محصول زیاد داده و یکسال محصول کمتر می دهند .زمانی که پسته ها رسیدند، رنگ پوسته ها از سبز و زرد به قرمز تغییر میکند و پوسته ترک میخورد. پس وقتی این نشانه هارا مشاهده نمودید ، محصول تان را برداشت کنید زیرا ممکن است آفات به پسته حمله کنند.
میانگین محصول دهی درختان جوان پسته بین 1 تا 2 کیلوگرم استو پس از بزرگ شدن درخت پسته محصول افزایش یافته و درخت بین سال های 7 تا 10 ، 6 تا 10 کیلوگرم آجیل خشک برای شما تولید می کند.
https://alphanahal.ir/خرید-نهال/